dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Belægning ved Alling Å i Norddjurs er ikke microfiller

NORDDJURS: Efter fund af en hvidlig belægning på åbrinken ved Alling Å tæt ved Fløjstrup i Norddjurs Kommune er prøver nu, på anmodning fra kommunalbestyrelsesmedlem Karoline Bergkvist Søgaard (S), blevet analyseret, og der er ikke tale om det sundhedsskadelige microfiller, skriver Randers Amtsavis.

Analyseinstituttet slår fast, at belægningen ikke indeholder tungmetaller, der overskrider miljøkrav eller jordkriterier, og  vurderer, at det hvidlige stof er finpartikulært sediment, der har aflejret sig på åbrinkens planter efter oversvømmelser langs åen. 

Forvaltningen vurderer, at værdierne for de målte stoffer er så lave, at det ikke giver anledning til yderligere tiltag. Testsvaret lægges ud på kommunens hjemmeside. Men Karoline Bergkvist Søgaard vil gå videre med sagen: "Finpartikulært sediment? Som består af hvad?" siger hun og bebuder at ville spørge mere ind til, hvad det består af.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.