dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Beredskab: Krisemeddelelser udsendes af DR P4 på FM-radioer
På Beredskabsstyrelsens tjekliste er blandt andet en nødradio, der kan tilgå FM-frekvenser fra DRs P4-kanaler. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Beredskab: Krisemeddelelser udsendes af DR P4 på FM-radioer

P4 er DR’s regionale radiokanal og findes på de ti forskellige regionale P4-radiostationer i Danmark.
28. JUN 2024 6.18

Hvis Danmark rammes af en krise, og alle systemer er nede, vil beredskabsmeddelelser til befolkningen blive udsendt på DR’s lokale P4-radiostationer.

Hvis alle systemer går ned, og elektriciteten forsvinder i en mulig krisesituation, vil FM-radioer være den sidste udvej for at få meddelelser. I sådan en situation skal frekvensen stilles til den nærmeste P4-radiokanal.

Det forklarer Bjarne Siewertsen, der er chefkonsulent i Beredskabsstyrelsen.

- Hvis alle systemer er ude, og elektriciteten også er væk, så er det de regionale P4-radiokanaler, der udsender meddelelserne, siger Bjarne Siewertsen.

- Det sidste, der går ned, er FM-radioerne, og derfor vil det være DR P4, der videregiver mulige beredskabsmeddelelser i en krisesituation, hvor alt er nede.

Varsler på TV

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet har en gældende varslingsaftale med DR, TV 2 og TV 2’s regionale stationer.

Dermed er de forpligtet til at udsende krisemeddelelser på deres platforme. Det kan lade sig gøre med elektricitet, men er det nede, vil det altså være FM-frekvensen, der er den eneste mulighed.

P4 er DR’s regionale radiokanal og findes på de ti regionale P4-radiostationer. De hedder København, Bornholm, Esbjerg, Fyn, Midt og Vest, Nordjylland, Sjælland, Syd, Trekanten og Østjylland.

Lørdag 15. juni fremlagde forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og Beredskabsstyrelsen de nye beredskabsråd i tilfælde af en krise. De lyder, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn, hvis der opstår en krisesituation eller hybridkrig.

Anbefalingerne lyder blandt andet, at man skal opbevare tre liter vand per person per døgn, have mad til tre døgn og sørge for at have den rette mængde medicin.

På Beredskabsstyrelsen tjekliste er blandt andet også en nødradio, der kan tilgå FM-frekvenser. Af andre fornødenheder anbefaler styrelsen også at have eksempelvis en powerbank, en lommelygte og batterier på lager.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.