dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Bunker af affald står på gaden i større byer
Affaldet hober sig op ved skraldeøerne i Aalborg, Aarhus og Odense.(Arkivfoto)
Foto: Jens Thaysen/JFM/Ritzau Scanpix

Bunker af affald står på gaden i større byer

KORT NYT26. MAR 2024 7.55

AALBORG: I Aalborg, Aarhus og Odense er det et stigende problem, at folk ikke smider deres affald ordentligt ud. I stedet står der køkkenaffald og andet skrald midt på gaden. Det fortæller Kim Andersen, indsamlingschef hos det nordjyske affaldsselskab Nordværk, til DR.

- Vi har ansatte, der tager sig af affaldet rundt om skraldeskaktene fra klokken syv om morgenen til klokken 19 om aftenen, siger Kim Andersen til DR. Ifølge ham er det ikke fordi, at der ikke er mere plads i containerne, men at nogle er kommet til at stoppe hullet til.

Affaldsselskabet Nordværk overvejer nu at ansætte medarbejdere, der også i weekenderne kan rydde op ved affaldsøerne. Nordværk er i løbende dialog med Aarhus og Odense, der oplever samme tendens ved deres fuldt nedgravede containere.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.