dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Cykellegeplads skal gøre aarhusianske børn trygge i trafikken
Mens man er i gang med at udvikle den sidste del af Aarhus Ø, vil Pier 3 danne rum for de mindste til at blive trygge på cyklen.
Foto: Aarhus Kommune

Cykellegeplads skal gøre aarhusianske børn trygge i trafikken

Indtil slutningen af 2025 kan de mindste og nyeste cyklister lære at blive trygge på cyklen på legepladsen Cykeløen ved Aarhus Ø.

AARHUS: Kravlegård, rundkørsler, trafik- og racerbaner. Det er udtryk, man primært kender fra bilernes verden og stifter bekendtskab med, når man skal tage kørekort. Men for en stund bliver det også en del af de mindste cyklisters hverdag i Aarhus i form af en cykellegeplads, der til april åbner på Pier 3 ved Aarhus Ø. 

I november 2020 flyttede Pier 3's daværende beboer, færgeselskabet Molslinjen, til ny lokation, og siden har de 100.000 kvm stået uden udlejer. Efterfølgende er området kommet i udbud for at skabe et nyt bykvarter mellem Aarhus midtby og resten af Aarhus Ø, men indtil slutningen af 2025 vil byens første cykellegeplads, Cykeløen, give mulighed for nye cyklister at blive trygge i trafikken.

Mulighed for cykelundervisning

På Cykeløen er der fem baner: Kravlegården, trafikbanen, balancebanen, forhindringsbanen og racerbanen, så der er udfordringer til alle niveauer. I hverdage mellem klokken 8 og 15 er legepladsen forbeholdt skoler og daginstitutioner, hvor den er bemandet af Dansk Skolecykling. Uden for det tidsrum er den åben for alle. 

- Byens yngste cyklister skal være trygge, når de bevæger sig ud i trafikken. Hvis fremtidens aarhusianere skal vælge cyklen som det foretrukne transportmiddel, skal vi sørge for, at de tidligt bliver fortrolige med vigepligt og færdselstavler på en sikker og sjov måde, siger Nicolaj Bang (K), rådmand for Teknik og Miljø.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.