dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Danmarks Naturfredningsforening går med i AlsFynForbindelsen
Set fra Bøjden på Fyn ligger Als skjult i disen. Måske skal her anlægges en bro eller tunnel. (Arkivfoto)
Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Danmarks Naturfredningsforening går med i AlsFynForbindelsen

Lobbyorganisationen for en bro eller tunnel byder også kritiske røster på naturens vegne velkomne.

Organisationen AlsFynForbindelsen, hvor syv syddanske kommuner er repræsenteret og arbejder for en fast forbindelse mellem Sydfyn og Als, har nu fået Danmarks Naturfredningsforening med, skriver TV2 Fyn.

Formålet med et samarbejde med naturfredningsforeningen er ifølge sekretariatschef i AlsFynForbindelsen Jes Schwartz-Hansen at få kritiske røster med indover:

- Jeg er fuldstændig på det rene med, at vi i AlsFynForbindelsen ikke altid vil have sammenfaldende synspunkter i alle spørgsmål, men det er heller ikke pointen. Pointen er, at vi tror på den saglige dialog, også selvom nogle input måtte være skeptiske eller endog kritiske.

Repræsenteret i lobbyforeningen er Faaborg-Midtfyn, Svendborg, Langeland, Ærø, Sønderborg, Aabenraa og Tønder kommuner - samt Flensborg. Også flere virksomheder, som ser fordele ved en fast forbindelse mellem Fyn og Als, er med.

Ved udgangen af 2024 skal en forundersøgelse lavet af Sund & Bælt og Vejdirektoratet ifølge planen ligge klar. Den skal bl.a. se nærmere på forskellige linjeføringer, tekniske løsninger og miljømæssige konsekvenser og hensyn. Tilsammen skal undersøgelsen skabe grundlaget for en politisk drøftelse og eventuelt en principbeslutning om projektets videre forløb.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.