dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Watertubes ved Kronprins Frederiks Bro, der fører over Roskilde Fjord ved Frederikssund. Roskilde Fjord er et af de områder, hvor DMI varsler om meget farligt vejr i forbindelse med forhøjet vandstand som følge af stormen Pia torsdag og fredag. (Arkivfoto).
Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

DMI opgraderer varsel om forhøjet vandstand

DMI varsler meget farligt vejr i flere dele af landet på grund af forhøjet vandstand som følge af stormen Pia.
21. DEC 2023 6.33

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) opgraderer varslingen om forhøjet vandstand i forbindelse med stormen Pia. Det fremgår af DMI's hjemmeside.

I områderne omkring Isefjord, Roskilde Fjord, Odense Å samt det nordlige Fyn og Sjælland opgraderes varslingen til kategorien meget farligt vejr.

Den kraftige vind giver også forhøjet vandstand langs Vestkysten, i Limfjorden, Skagerrak, Kattegat, Storebælt og den nordlige del af Øresund.

- Der er risiko for, at moler kan oversvømmes, og at vand kan strømme ned til lavtliggende områder inde i landet, hvor der ligger veje og huse, siger vagthavende meteorolog ved DMI Hans Peter Wandler.

Stormen Pia forventes at ramme Danmark torsdag eftermiddag. Vandstanden begynder dog først for alvor at stige, 12 timer efter at stormen rammer, forklarer meteorologen.

- Det er simpelthen vinden, der skubber vandet ind fra Nordsøen og ind gennem Skagerrak og ned gennem Kattegat. Der virker Fyn og Sjælland som en form for "stopprop". Det er også derfor, at vi ser vandet stuver op ved Odense Å, Isefjord og Roskilde Fjord, siger han.

Forberedelse på vandstigning

Hans Peter Wandler opfordrer til, at man forbereder sig på den stigende vandstand, hvis man bor i et af de udsatte områder.

- Man skal forberede sig på, at der kan komme en hel del vand. Man bør overveje at sikre sit hus med sandsække, eller hvad man ellers har. Det kan også være en god idé at flytte værdigenstande op fra kælderen, siger han.

Foruden forhøjet vandstand forventes stormen Pia at bringe vindstød af orkanstyrke med sig. Stormen vil ramme både færge- og togtrafikken i løbet af torsdag og fredag.

Banedanmark oplyste onsdag, at togtrafikken indstilles og reduceres på en række strækninger torsdag eftermiddag og aften.

Molslinjen oplyste, at rederiet ventes at aflyse flere færgeafgange på tværs af landet torsdag og fredag. Derudover vil flere færger sejle med forsinkelse på grund af det voldsomme blæsevejr.

Samtidigt fremgår det af en pressemeddelelse fra Sund og Bælt, at der er risiko for, at blæst vil påvirke trafikken på Storebæltsbroen, der risikerer at måtte lukke for al biltrafik.

/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/dmi-opgraderer-varsel-om-forhoejet-vandstand

GDPR