DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Ekspropriering ved sygehusbyggeri i Nordjylland underkendt

KORT NYT10. APR 2021 13.48

NORDJYLLAND: Graveriet er i fuld gang ved etableringen af supersygehuset ved Gistrup. Men Planklagenævnet har afvist en ekspropriation, Aalborg Kommune besluttede i september, og arbejdet er dermed ulovligt. Sagen drejer sig om, at en lodsejer ikke vil afstå et areal i forbindelse med nedgravning af forsyningsledninger og -kabler, skriver Nordjyske.

Planklagenævnet slår fast, at der ikke kan eksproprieres ejendom til formålet, men at det kun kan være en midlertidig anvendelse. Eksproprieringen er dermed ophævet og er ulovlig indtil regionen og kommunen har sørget for at arealet midlertidig eksproprieres i forbindelse med arbejdet.

Der er samlet set tale om et areal på knap 59.000 kvm, og sagen vil nu kunne både forsinke byggeriet og øge udgifterne. Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S), siger, at der formentlig skal forhandles med ejerne om en midlertidig ekspropriering. Byrettens syn og skøn har tidligere vurderet, at prisen skal ligge på niveau med Overtaksationskommissionens seneste kendelse på 250 kr. pr kvm.

mh