dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Esbjerg politianmelder rockere for brud på planloven
Comanches er blevet anmeldt til politiet af Esbjerg Kommune, der mener, at klubben overtræder planloven. Billedet her stammer fra en demonstration med rockere og motorcykelentusiaster i København.
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Esbjerg politianmelder rockere for brud på planloven

Rockergruppen Comanches bruger ifølge Esbjerg Kommune adresse udlagt til virksomhedsdrift til klubaktiviteter.
11. JUN 2024 6.20

ESBJERG: Esbjerg Kommune har politianmeldt rockergruppen Comanches for brud på planloven. Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Kommunen har foretaget en politianmeldelse, fordi gruppen har klubaktiviteter på en adresse i Esbjerg, som er udlagt til virksomhedsdrift, og at klubaktiviteter ikke er forenelige med virksomhedsdrift, lyder det.

- Ligesom alle andre skal Comanches selvfølgelig følge lokalplanen, og nu har vi anmeldt bandegrupperingen til politiet, fordi vi kan konstatere, at de aktiviteter, der foregår i ejendommen, ikke er relateret til drift af en virksomhed, siger Peer Rexen, der er vicedirektør i Teknik & Miljø.

Han siger videre, at kommunen vurderer, at stedet fungerer som et samlingssted med klubhusaktiviteter for personer med tilknytning til rockergruppen.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker nu på baggrund af anmeldelsen. Overtrædelser af planloven straffes typisk med bøde. Klubhuset ligger på Brolæggervej 12 i Esbjerg.

Utryghed for folk i området

Comanches hed tidligere Satudarah.

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at det siden 2022 har registreret en række hændelser på og omkring adressen i Esbjerg, hvor gruppen og personer med tilknytning til den har udvist en adfærd, der medførte "væsentlig ulempe og utryghed" for personer, der bor i området.

- Borgerne skal ikke være i tvivl om, at vi bruger alle de værktøjer, vi har, for at holde bandegrupperinger ude af politikredsen, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

- Vi ønsker ikke deres tilstedeværelse og fortsætter derfor den massive politiindsats mod bandemiljøet for sammen med andre myndigheder, herunder Esbjerg Kommune, at bekæmpe bandegrupperingerne intensivt på Brolæggervej og i kommunen generelt.

I slutningen af marts 2023 udstedte Syd- og Sønderjyllands Politi et samlingsstedsforbud på adressen. Den slags forbud kan dog kun udstedes i tre måneder, hvorfor det blev ophævet i juni 2023.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.