dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Farum får bypark for biodiversitet og grøn hjemmeside

KORT NYT16. SEP 2021 12.04

FURESØ: Der skal mere natur ind i Furesøs byer. Derfor anlægger kommunen en bypark i Farum, hvor et græsareal omdannes til temahaverne skovhaven, blomsterhaven, frugtlunden og ender til sidst i naturengen. Det handler nemlig ikke kun om at lade græsset gro, forklarer Øjvind Vilsholm (EL), næstformand i Udvalget for miljø, natur og grøn omstilling.

-  I parken skal der netop være plads til forskellige typer natur, som viser os årets gang og giver naturen plads til at blomstre og forfalde. De forskellige elementer er planlagt på baggrund af gode input fra borgere, kommunens egne gartnere og naboer. Opbakningen til projektet og til at arbejde for et vildere Furesø i det hele taget er virkelig stor og inspirerende. Det er glædeligt, at Furesøs borgere forstår nytten og vigtigheden af, at vi aktivt fremmer artsrigdommen her i Furesø.

Kommunen forventer at være klar til foråret. Parken får også kvashegn og stenbunker for insekternes skyld, og så vil en græssti bane sig gennem parken. Furesø har samlet alle sine grønne tiltag for en vildere kommune og tips til, hvad borgere kan gøre på en ny hjemmeside.

ibs