dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Forsvaret forsinker PFAS-oprensning ved Skrydstrup

HADERSLEV: I juli 2022 gav Haderslev Kommune et påbud til Forsvarsministeriet om at undersøge PFAS-forureningen på Skrydstrup Flyveplads. I mange år forud var der nemlig PFAS i det brandskum, Forsvaret har brugt ved brandøvelser på flyvestationen, hvor især et slambassin, der ikke var korrekt konstrueret, medførte, at vand og slam med PFAS sivede ned i undergrunden for at sprede sig med grundvandet.

Men nu viser det sig, at en forestående oprydning har lange udsigter, for Forsvaret ønsker ikke at følge påbuddet. Det skriver TV Syd. I stedet har Forsvarsministeriet sendt en 28 sider lang klage til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som først forventer at træffe en afgørelse i juni 2024, altså to år efter påbuddet.

- Det virker lidt, som om Forsvaret vil vinde tid i forhold til, at vi har en voldsomt svær opgave. Det er teknisk vanskeligt, og der skal penge til at undersøge forureningen. Samtidig er det voldsomt frustrerende, at det tager flere år at få behandlet Forsvarets klager, mens vi står i et limbo herude, siger Carsten Leth Schmidt (Slesvigsk Parti), som er formand for Teknik- og Klimaudvalget.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.