dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Frederiksberg installerer bæredygtigt system mod skybrudsoversvømmelser
Det er virksomheden Urban Water Retention (UWR), der står bag systemet til opmagasinering og håndtering af regnvand i byer og bynære områder.
Foto: UWR System / Fotograf: NN

Frederiksberg installerer bæredygtigt system mod skybrudsoversvømmelser

Et nyt bæredygtigt system af underjordiske regnvandsbassiner etableres nu på Frederiksberg som den første kommune i Danmark.
13. NOV 2023 10.45

Voldsomme skybrud bliver mere og mere almindelige i Danmark, og de fleste har oplevet synet af kloakdæksler, som ikke kan holde til trykket, og store vandmasser, som samler sig i gaderne og skaber oversvømmelser.

Frederiksberg Kommune etablerer nu et nyt bæredygtigt system af underjordiske regnvandsbassiner som den første kommune i Danmark. Bassinernes formål er netop at undgå oversvømmelser i forbindelse med skybrud. 

Hvis man tænker Lego-klodser, er man godt hjulpet på vej til en forståelse af, hvordan det nye system fungerer. I dets samlede form udgør byggeklodserne – i form af vandtætte beholderne - et firkantet rørsystem, der samles som moduler til ét eller flere sammenhængende og større vandtætte bassiner. 

Bassinerne er designet til at opsamle og opmagasinere regnvandet enten gennem systemets egne riste, eksisterende vejbrønde eller i en kombination af de to muligheder i kommunale veje.

Frederiksberg Kommune oplyser ikke, hvor meget etableringen af det nye system koster. Der er tale om et enkelt anlægsprojekt på Betty Nansens Allé, som startede i uge 38, og systemet forventes klar til at optage det første regnvand fra starten af april næste år, skriver kommunen.

lal

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.