DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Jernbanebyen skal bindes sammen med nabobydelene.
Foto: Luftfotodanmark

Jernbanebyen i København:
Her er de fem teams til arkitektkonkurrencen der starter i november

DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme nu udvalgt fem tværfaglige teams til at deltage i at udvile den nye bydel.
14. OKT 2020 14.38

KØBENHAVN: Grundejerne i Jernbanebyen, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, har nu udvalgt fem tværfaglige teams, som skal deltage i den kommende arkitektkonkurrence. Den igangsættes i november og løber frem til marts 2021, hvor grundejerne forventer at offentliggøre de fem projekter, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan, oplyser Freja Ejendomme.

Ud af et felt af 30 ansøgende teams med både danske og internationale erfaringer inden for byudvikling i stor skala, er valgt fem teams ledet af BIG SLA, COBE, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og WERK Arkitekter.

De fem udvalgte teams skal over de kommende måneder arbejde på at sætte konkrete billeder på fremtidens Jernbanebyen med boliger, arbejdspladser, offentlige institutioner og alt det, der binder en bydel sammen. En stærk, grøn karakter og bilfri områder med plads til cyklister og fodgængere, samt et øget fokus på fællesskabet og det aktive fritidsliv.

Arkitekternes forslag skal flette nyt og bevaringsværdigt byggeri sammen i en helhedsplan for Jernbanebyen, og bygge videre på den sjæl og de kreative kræfter og initiativer, der allerede spirer i området, samt ikke mindst binde Jernbanebyen sammen med nabobydelene.

De fem teams skal tage udgangspunkt i konkurrenceprogrammet og grundejernes visioner for Jernbanebyen. Med i grundlaget for konkurrencen er også en lang række forslag og idéer fra interesserede borgere, foreninger etc. som har benyttet sig af muligheden for at give deres besyv med om udviklingen af Jernbanebyen.

Denne mulighed findes fortsat, idet den offentlige idéfase løber frem til d. 13. oktober. Forslagene fra den offentlige idéfase offentliggøres på www.jernbanebyen.dk i november.

Arkitektkonkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor der ikke nødvendigvis udpeges én vinder, men hvor det er muligt at kombinere gode forslag fra flere teams i den helhedsplan, som skal udarbejdes efter konkurrencen.

Se her alle aktører i de fem udvalgte teams

Team BIG SLA
BIG - Bjarke Ingels Group
SLA
WSP
RAW Mobility
Backscatter
Mogens A. Morgen Arkitektbureau
Fru Andersen

Team COBE
COBE
Arcgency
Urban Creators
EKJ Rådgivende Ingeniører
103 Rådgivende Ingeniørselskab
Metropolitan Metaculture
Mark Vacher
Sandra Lori Petersen

Team Snøhetta
Snøhetta Oslo
WE Architecture
Transsolar Energietechnik GmbH
Space Syntax Limited
Natur360 ApS
Burkhard Horn

Team Vandkunsten Holscher Nordberg
Tegnestuen Vandkunsten
Holscher Nordberg Architecture and Planning
Marianne Levinsen Landskab
Norconsult
Bureauet Niels Bjørn
Birk Jørgensen & Søberg
Kenneth Balfelt Team
Bactocon
Søren Hemmingshøj

Team WERK Arkitekter
WERK Arkitekter
Rønnow Arkitekter
Via Trafik Rådgivning
Aaen Engineering
Oluf Jørgensen
Exometric