dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hillerød-flertal fastholder legeplads ved generationsforurening

HILLERØD: Et flertal i Hillerød Byråd har afvist et forslag fra Venstre om at afspærre naturlegepladsen Eghjorten, der ligger i nærheden af den indhegnede Collstrupgrund, der er forurenet med arsen, skriver sn.dk.  Der er tale om en af de allerstørste forureninger i Danmark - de såkaldte generationsforureninger.

Region Hovedstaden har vurderet, at naturlegepladsen fortsat kan være åben, og også Naturstyrelsen har udtalt til avisen, at forureningen ikke påvirker legepladsen. Venstre ønsker dog fortsat at lukke legepladsen, efter at nye undersøgelser vurderer, at den nærliggende Collstropgrund indeholder 105 tons arsen, hvilket er tre gange mere, end man tidligere har troet.

- Hvis vi bliver ved med at sige, at det må vi lade andre løse, så kommer vi ikke videre. Vi kan starte med at medvirke til at finde en ny placering til legepladsen og lukke den nuværende, sagde Klaus Markussen (V) ifølge avisen på byrådsmødet onsdag. Selve den forurende Collstrupgrund er på dagsordenen hos Natur, Miljø og Klimaudvalget 7. november.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.