DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Holbæk vil udskifte de sidste oliefyr med varmepumper

Kommunen udledte i 2019 9.336 ton CO2. Et fald på 6,6 pct. i forhold til udledningen året før.
3. JUN 2020 13.25

HOLBÆK: For at leve op til sit klimamål vil Holbæk Kommune konvertere de sidste kommunale bygninger, der stadig har oliefyr, til varmepumpeløsninger. Ligeledes arbejdes der på en større konvertering af gaskedler til løsninger, hvor der indgår varmepumper, oplyser kommunen. 

I forvejen er en mindre del af kommunens varmekilder konverteret fra olie eller gas over til varmepumper eller hybridløsninger, hvor varmepumperne er den primære varmekilde.

Holbæk Kommune udledte i 2019 9.336 ton CO2. Et fald på 6,6 pct. i forhold til udledningen året før.

- Foreløbigt har vi gennemført rigtig mange klimaskærmprojekter, såsom isolering af ydervægge, tage, vinduer og døre. I disse år fokuserer vi på konvertering af bl.a. varmekilder, lyskilder og begrænsning af fossile brændstoffer, fortæller formand for udvalget for klima og miljø, John Harpøth (DF).

At indføre LED-belysning er også en del af kommunens indsatsområder for at reducere udledningen af CO2. Og der arbejdes ligeledes for at nedbringe udledningen forbundet med transport af kommunens medarbejdere i arbejdstiden. Der er projekter i gang, som gradvist skal udskifte fossildrevne biler i bilflåden med el-biler og el-cykler.

Se Holbæks grønne regnskab 2019.

ka