dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Holstebro trodser ligestillingsloven om bestyrelsesposter

KORT NYT26. FEB 2024 14.30

HOLSTEBRO: Økonomiudvalget i Holstebro Kommune indstillede i sidste uge Lene Dybdal (S) og Karsten Filsø (SF) til bestyrelserne i hhv. nyetablerede Naturnationalpark Husby Klitplantage og Naturnationalpark Stråsø. Ifølge ligestillingslovens §12 skal der dog foreslås både en kvinde og en mand til hver post. 

Der begrundes i indstillingerne, at de to bliver sendt som ét samlet svar til miljøministeren, der skal udpege bestyrelsesmedlemmerne. Der påpeges ligeledes, "at det er begrænsende, at der skal peges på ét bestemt køn, da man skal være opmærksom på, at der kan være mange køn".

Søren Olesen (DF), der har været med til at lave de to indstillinger, kalder det tåbeligt, at man skal udpege folk på baggrund af deres køn. Til Dagbladet Holstebro-Struer siger han, at han ikke er enig i den del af loven. Til spørgsmålet om man som repræsentant for Holstebro Kommune kan være ligeglad med loven siger han, at "det kan du tro, at vi kan". Karsten Filsø, der er indstillet til en af posterne, siger, at man vil diskutere sagen på ny, når den skal behandles på byrådsmødet tirsdag.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.