dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
I Kolding laver de fuglekasser af stormflodstræ
Stormfloden i efteråret var hård ved kysten i den østlige del af Sydjylland, bl.a. er mange badebroer gået til.
Foto: Kolding Kommune

I Kolding laver de fuglekasser af stormflodstræ

Genopretning af stormflodshærgede badebroer får en sidegevinst i bæredygtighedens navn.
13. APR 2024 11.40

KOLDING: Stormfloden i oktober ramte bl.a. Kolding Kommune hårdt, men i kommunens entreprenørafdeling er man i fuld gang med at rette op på nogle af skaderne, oplyser kommunen.

Store dele af kommunens badebroer gik til under uvejret, men er nu ved at blive repareret eller bygget op igen. Langt de fleste planker, som siden stormen har ligget til tørre og er blevet renoveret i afdelingen, skal bruges til at genopbygge de ødelagte badebroer, men en lille del får lørdag nyt liv som fuglekasser i private hjem. Det sker ved en udsolgt event ved en genbrugsplads, hvor deltagerne bl.a kan bygge fuglekasser.

- Vi har et lille overskud af træ, vi desværre ikke kan bruge til badebroerne. Så i stedet for at smide gode brædder ud, genbruger vi dem. Vi gør det i bæredygtighedens tegn, og det er sjovt, at de nu får et nyt liv, siger Carsten Flugt Møbjerg, tømrer i entreprenørafdelingen.

Den kreative genbrug glæder formanden for plan- og teknikudvalget.

- Stormfloden har kostet dyrt – både menneskeligt og økonomisk. Så jeg er rigtig glad for, at vi nu både har udsigt til nyrenoverede badebroer og flere fugle hjemme i haverne, siger Jakob Ville (V).

Hos entreprenørafdelingen tilføjer Carsten Flugt Møbjerg, at genbrugstræet har særlige egenskaber:

- Fuglekasserne rådner ikke, for brædderne har suget en masse saltvand, og saltet holder diverse smådyr væk. Samtidig er der tale om smukt, sibirisk lærketræ, som vi af åbenlyse årsager ikke kan skaffe i øjeblikket.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.