DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Kolding lader plæner og grønne områder gro mere

KORT NYT25. MAJ 2020 12.00

KOLDING: Alting gror i øjeblikket, og Kolding Kommunes medarbejdere fra Vej & Park har travlt med at klippe græs og luge ukrudt. I år er der dog blevet skåret lidt ned for vedligeholdelsen, oplyser kommunen.

Da dette års budget blev lagt, blev Vej & Park pålagt at spare 500.000 kr. på grønne områder og legepladser i år og yderligere 500.000 kr. næste år. Det betyder især, at græsset på visse områder får lov at blive lidt længere. På de 'langhårede' arealer bliver der dog klippet stier, så man kan krydse arealerne og bruge dem. Endelig bliver der sparet på bekæmpelse af ukrudt i de kommunale hække.

- Vores grønne arealer får et knap så velplejet udtryk på grund af besparelserne. Det mere rustikke udtryk vil bryde med den traditionelle opfattelse af parkdrift, men har også sin charme. Vores grønne områder bliver mere varierede, og når vi kommer lidt sjældnere med vores klippemaskiner, så giver det også mulighed for, at flere forskellige arter af planter, insekter og andre dyr vil indfinde sig, og det vil i givet fald være en positiv sidegevinst, forklarer skov- og landskabsingeniør Stine Houborg.

ka