dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Medie:
Kommunaldirektør politianmeldte læk om havn - kort efter fremviste han selv fortrolige oplysninger

18 dage efter at have politianmeldt et læk fremlagde kommunaldirektøren i Frederikshavn selv fortrolige dokumenter for journalister.

FREDERIKSHAVN: Frederikshavn Kommunes kommunaldirektør, Thomas Eriksen, indgav i april en politianmeldelse pga. mistanke om et læk af fortrolige dokumenter fra et lukket byrådsmøde om kriseramte Frederikshavn Havn, som siden er blevet hjemtaget af kommunen.

Men blot 18 dage senere fremlagde kommunaldirektøren selv hemmeligt materiale fra lukkede punkter på byrådsmøder. Det skete på et møde, han selv inviterede journalister fra Nordjyske til, skriver lokalmediet.

- Så kan jeg vise, hvad der er op og ned i disse ting, uden at I får udleveret dokumenterne. I kan selvfølgelig søge aktindsigt, men så vil det meste være overstreget, fortalte Thomas Eriksen i forbindelse med invitationen.

På mødet fremviste Thomas Eriksen ifølge Nordjyske fortrolige dokumenter, bl.a. fra en lukket sag fra et byrådsmøde i september 2023, hvor en anmodning fra Frederikshavn Havn om at frasælge areal blev behandlet. Praksissen møder kritik fra flere eksperter i forvaltningsret. 

- Det er mærkeligt, at kommunaldirektøren giver de oplysninger med den ene hånd, og med den anden hånd anmelder han kommunalbestyrelsen til politiet for at bryde hemmeligheder, siger Frederik Waage, professor i forvaltningsret fra Syddansk Universitet.

Thomas Eriksen afviser i et skriftligt svar til Nordjyske, at det var hemmelige dokumenter, som blev fremvist på mødet med journalisterne.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.