DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job
Kommuner slår bak på nyt rostadion på Bagsværd Sø
Foto: Peter Hove Olesen, Politiken, Ritzau Scanpix

Kommuner slår bak på nyt rostadion på Bagsværd Sø

Projekt i to faser med rocenter som fase et og fase to, et rostadion har sammen med "bureaukratiske benspænd" fra myndighederne fået kommunerne omkring søen til at tvivle på, at fase 2 bliver til noget.
8. MAJ 2021 13.15

GLADSAXE / KØBENHAVN / LYNGBY-TAARBÆK: Planerne om at modernisere Danmarks Nationale Rostadion på Bagsværd Sø har alvorlige problemer. De tre kommuner omkring søen, Gladsaxe, København og Lyngby-Taarbæk, stoler ikke helt på, at fase 2 i det todelte projekt nogensinde bliver realiseret.

De tre kommuner er "efter otte års bureaukratiske benspænd i myndighedsbehandlingen" enige om, at det ikke er realistisk at gennemføre det samlede projekt indenfor de nuværende rammer. Det har Gladsaxe Kommune, der er ejer af søen, meddelt Fonden Danmarks Rostadion.

- Vi vil alle rigtig gerne det her projekt, men på grund af de mange forhindringer gennem årene har det været svært at komme nogen vegne med projektet. Vi er nu blevet mødt med et krav fra fonden om at opdele projektet i to faser, hvor fase 1 er etablering af et rocenter og fase 2 er etablering af rostadion, forklarer Gladsaxes borgmester, Trine Græse (S).

"Vi tror ikke længere på det"

- Det er ikke blevet sandsynliggjort for os, at fase 2 vil blive gennemført. Derfor er vi stærkt bekymrede for, at vi kan komme til at stå med et halvt projekt, hvor kun fase 1 bliver realiseret. Vi tror simpelthen ikke længere på, at vi kan komme videre indenfor de nuværende rammer, siger hun.

Ifølge de tre kommuner er myndighedsgodkendelsen af projektet "havnet i et evighedsloop, hvor tilladelser når at udløbe, mens andre tilladelser afventer en endelig afgørelse. De udløbne tilladelser skal så søges igen, for at nye tilladelser kan indhentes, og i mellemtiden når endnu flere tilladelser at løbe ud", lyder det fra kommunerne

Team Danmark, Dansk Forening for Rosport og Dansk Kano og Kajak Forbund kalder i en fælles udtalelse også forløbet for "en årelang kamp mod bureaukrati med det ene benspænd efter det andet" og betragter med skuffelse og bekymring de tre kommuners melding som "et foreløbigt punktum for en samlet løsning".

Kommunernes udmelding ledsages af et ønske om dialog med alle relevante parter, hvilket de tre organisationer hilser med tilfredshed. Foruden dem vil også fonde og relevante ministerier blive inddraget.

mk