dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kommuner vil sikres mod fremtidige Nordic Waste-regninger

Mens Randers Kommune bruger mange millioner på at rydde op efter Nordic Waste i Ølst, efterspørger KL og flere kommuner nu regler, som kan sikre, at regningen i denne type sager ikke havner hos kommunerne, men hos den ansvarlige virksomhed. Det skriver DR.

- I dag kan vi ikke stille krav om garantier, så skulle virksomheder lukke ned og gå konkurs, er det kommunen, der står med regningen, siger Allan Ritter (K), formand for teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland, som har taget imod jord fra Nordic Waste. I Køge, som har brugt et større millionbeløb på at rydde op efter jordforurening på havnen, er udvalgsformand Niels Rolskov (EL) enig i behovet for nye regler, siger han til DR.

KL bakker op om, at der skal kigges på de lovgivningsmæssige rammer, så man som virksomhed ikke kan løbe fra regningen, siger Kenneth Muhs (V), næstformand i KL's klima- og miljøudvalg.

ak

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.