dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Landets tættest befolkede kommune får et nyt, grønt åndehul
Den nye indgang fremhæver idrætten i området, og belægningen viser vej til idrætsfunktionerne. Pladsen ændres fra transitområde til et mødested, udstyres med bænke, og cykelparkeringskapaciteten forbedres.
Foto: Frederiksberg Kommune

Landets tættest befolkede kommune får et nyt, grønt åndehul

Nyt byrum på Frederiksberg skal invitere til bevægelse, fordybelse og øget tryghed.
21. JUN 2024 10.30

FREDERIKSBERG: Kommunalbestyrelsen på Frederiksberg har på sit seneste møde nikket til planerne for et nyt, grønt byrum ved Frederiksberg Idrætspark, oplyser kommunen.

De nye grønne områder skal invitere til bevægelse og fordybelse og samtidig skabe øget tryghed for alle brugere.

Byrummet kommer foruden en ny velkomstplads til at bestå af et grønt parkstrøg med blandt andet nye træer, buske og blomstrende stauder, som understøtter områdets biodiversitet. Indbyggede ribber i hegnet mellem parken og idrætsanlægget giver mulighed for leg og bevægelse.

Det nye byrum finansieres delvis med fondsstøtte fra Lokale og Anlægsfonden og Frederiksbergfonden, der støtter projektet med i alt 2.563.190 kr.

På mandagens byrådsmøde blev en anlægsbevilling på 5,5 mio. kr. til det nye byrum desuden vedtaget. Pengene kommer fra puljen til byfornyelse og områdeudvikling med 1,5 mio. kr. i 2024 og 4 mio. kr. i 2025.

- Mange af landets idrætsanlæg er omgivet af uskønne arealer til parkering og anden logistik i forbindelse med idrætsaktiviteter. Projektet her på Frederiksberg er en markant satsning på kvalitet og – i landets tættest befolkede kommune – at udnytte hver en kvadratmeter til borgernes og idrætsudøvernes bedste, siger direktør i Lokale og Anlægsfonden Jon Gerner.

Byrummet forventes at stå klart i foråret 2025.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.