DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Mjølnerparken renoveres for 640 mio. kr.

KORT NYT18. SEP 2020 13.40

KØBENHAVN: Det gennemgribende ansigtsløft af Mjølnerparken med planmæssige finansieringer for i alt 640 mio. kr. inkl. moms sendes nu i udbud til prækvalificering. Det bekræfter den almene boligforening Bo-Vita over for Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Her har man siden 2011 barslet med Den Fysiske Helhedsplans ti punkter, og Bo-Vita kan nu - efter først beboernes godkendelse i 2015 og et nik fra fra Københavns Kommunes borgerrepræsentation sidste år til en udvikingplan - sætte gang i prækvalificeringen af entreprenører.

Et stort skridt handler om at renovere de fire store karreer med nye køkkener og bad, vinduer, og altanfacader. Også opgange og kældre renoveres, og gårdrummene lukkes af, så man får københavnerkarréer. Dertil kommer nye ungdomsboliger, tilgængelighedsboliger og tagboliger. Desuden skal en række stuelejligheder omdannes til butikker. Bo-vita har fået støtte fra Københavns Kommune og Landsbyggefonden, men investeringerne betyder alligevel, at huslejen kommer til at stige. Dog højst med ti pct., oplyser boligforeningen.

ibs