dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

KL-udvalgsformand:
Natura 2000-lovgivning er barriere for kystbeskyttelse

KORT NYT13. JUN 2024 11.27

- Vi har brug for at kunne beskytte borgerne mod oversvømmelser. Den nuværende forvaltning af Natura 2000-lovgivning står på en grundpille, der siger, at naturen ikke må forandres. Det er som udgangspunkt en barriere for, at vi kan etablere naturbaserede klimatilpasningsløsninger i de beskyttede områder, siger Birgit S. Hansen, formand for KL’s klima- og miljøudvalg, til SN.dk

- Vi får brug for på den korte bane at kunne lave kystbeskyttelse eller åbeskyttelse i vores Natura 2000-områder. Alternativet bliver, at vi skal flytte familier fra deres huse, siger hun og tilføjer, at hun hører fra rigtig mange kommuner, at der er brug for, at EU-Parlamentet får set på lovgivningen. 

Natura 2000-lovgivningen må man godt fravige, hvis man opfylder tre krav. Man må gerne lave kystsikring, hvis det er samfundsmæssigt bydende nødvendigt, hvis man kan argumentere for, at der ikke er alternativer, og hvis man etablerer kompensationsnatur i forholdet en til to. Den mulighed er bare ikke god nok, mener Birgit S. Hansen.

mar

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.