dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Nordic Waste-konkursbo rejser krav på halv milliard mod ledelse
Miljøminister Magnus Heunicke (S) oplyser til Ritzau, at konkursboet efter Nordic Waste har rejst et trecifret millionkrav mod ledelsesmedlemmer i to selskaber. (Arkivfoto).
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Nordic Waste-konkursbo rejser krav på halv milliard mod ledelse

Konkursbo har rejst foreløbigt krav om cirka 500 mio. kr. mod ledelse i Nordic Waste og søsterselskab. "Helt på sin plads", lyder det fra borgmesteren i Randers.

RANDERS: Konkursboet efter Nordic Waste A/S har onsdag rejst et erstatningskrav på en halv milliard kroner mod ledelsesmedlemmer.

Det drejer sig om tidligere ledelsesmedlemmer i Nordic Waste samt søsterselskabet DSH Recycling A/S, der ligeledes er gået konkurs.

Det oplyser miljøminister Magnus Heunicke (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

"Sagen om Nordic Waste har haft og har stadig store økonomiske og miljømæssige konsekvenser. Det er helt afgørende, at vi fortsætter med at forfølge princippet og ambitionen om, at forureneren skal betale regningen for at afværge de alvorlige skader på miljøet i Ølst", siger Heunicke.

"Konkursboet har nu rejst et foreløbigt krav på cirka 500 millioner kroner mod ledelsesmedlemmer i Nordic Waste A/S og DSH Recycling A/S, og der er dermed taget endnu et skridt på vejen mod at sikre, at regningen for jordskreddet ender hos dem, der har ansvaret", siger han videre.

Helt på sin plads

I Randers er der tilfredshed med udviklingen.

- Det er helt på sin plads, at konkursboet nu rejser erstatningskrav mod Nordic Waste A/S og DSH Recycling A/S. Det er som miljøminister Magnus Heunicke siger, en sag med enorme økonomiske og miljømæssige konsekvenser," siger borgmester Torben Hansen.

- Vi har et lovfæstet princip om, at forureneren betaler, og det skal forfølges. Vi har i Randers Kommune indtil videre lagt ca. 300 mio. kr. ud for at afværge forurenerens miljøkatastrofe, og det ville være urimeligt, hvis borgerne her står tilbage med den regning, lyder et fra Torben Hansen.

Kurator Anders Hoffmann Kønigsfeldt fra advokathuset Bech-Bruun bekræfter, at ledelsesmedlemmer har modtaget varsel om kravet. Han ønsker ikke at kommentere kravet yderligere.

I alt fem personer sad i enten bestyrelsen eller ledelsen hos de to selskaber op til selskabernes konkurs.

Baggrunden

Nordic Waste gik konkurs i januar i år. Konkursen kom i kølvandet på en meget omtalt sag om et jordskred med forurenet jord ved Ølst tæt ved Randers.

Efter jordskreddet venter der en regning for oprydningsarbejdet. Staten bidrager med 200 millioner kroner, mens Randers Kommunes regning ventes at blive 300 millioner kroner.

Staten er repræsenteret ved Kammeradvokaten i konkursboet, mens Randers Kommune er repræsenteret ved advokatvirksomheden Bech Bruun.

I slutningen af november trak en kurator fra advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel sig fra konkursboet efter beskyldninger om mulig inhabilitet fra Kammeradvokatens kurator. Gorrissen Federspiel har afvist beskyldningerne.


/ritzau/

Opdateret med baggrundsinformation 

Afsnit 6 med kurator tilføjet kl. 12.04

Afsnit med kommentarer fra borgmesteren i Randers tilføjet kl. 14.34 - samt foto tilføjet 15.50

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.