DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Ny central bydel i Kolding med borgerne godt inddraget

Koldings nye bydel skal rumme et socialt bæredygtigt projekt, som skal samle både seniorboliger, familieboliger og ungdomsboliger til bevægelseshæmmede.
29. APR 2020 8.41

KOLDING: AP Ejendomme er på byrådsmødet i Kolding udvalgt som køber af en centralt byområde, der nu skal udvikles til en helt ny central bydel, der skal forbinde Campusområdet og Kolding Havn med bymidten, oplyser kommunen.

Valget af AP Ejendomme er sket blandt tre tilbudsgivere, som alle har fremlagt et idéoplæg til en ny bydel ud fra ti forskellige temaer. Udviklingen af bydelen skal ske i et tæt samarbejde med Kolding Kommune, og AP Ejendomme lægger op til at lave inddragende designprocesser, så borgerne kan komme med input til udvikling af området.

Holdet bag består både af designere, byplanlæggere og arkitekter med Arkitema Architects som bærende kraft. AP Ejendomme viser med deres idéoplæg, at bæredygtighed har en høj prioritet, ligesom designworkshops med borgere er vigtige i processen.

Den nye bydel skal leve op til kommunens vision for området, som indeholder ti temaer, hvor blandt andet design, liv ved åen og bæredygtighed indgår. Og så skal der også indarbejdes et socialt bæredygtigt projekt. Det er et boligprojekt som skal samle både seniorboliger, familieboliger og ungdomsboliger til bevægelseshæmmede, og som allerede er finansieret af Elsass Fonden, Bevica Fonden, Lejerbo og Realdania.

En helhedsplan skal udarbejdes på baggrund af en designproces, hvor der er lagt op til en bred borgerinddragelse og dialog med strategisk udvalgte aktører. Der skal desuden laves midlertidige aktiviteter for at skabe liv i området og afprøve fremtidige løsninger.

ka