dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nyplantet ålegræs i Vejle Fjord kæmper for at overleve    

KORT NYT14. MAJ 2024 9.28

VEJLE: Der er nu gået et år, siden der blev plantet ålegræsplanter i tusindvis på bunden af Vejle Fjord i et forsøg på at forbedre havmiljøet, og en foreløbig evaluering viser, at mange af planterne dør. Det skriver TV Syd.

På 20 år er 90 procent af det naturlige ålegræs forsvundet fra bunden af fjorden. Derfor har forskere fra SDU og Vejle Kommunes projekt Sund Vejle Fjord arbejdet på at plante ålegræs på forskellige dybder.

- Der havner for mange næringsstoffer i Vejle Fjord, som algerne godt kan lide, så det forhindrer lyset i at komme ned til ålegræsset. Uden lys, ingen ålegræs, der vokser, så det dør, fortæller biolog og projektleder Klaus Balleby, der dog også kan berette, at ålegræs plantet for fem år siden ser ud til at stortrives.

dotn

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.