dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Nyt fængsel kan være på vej til Viborg

KORT NYT11. JAN 2024 14.50

VIBORG: Viborg Kommune er udset som mulig placering af et nyt fængsel med op til 400 indsatte og lige så mange ansatte, oplyser kommunen om fængslet, der skal stå færdigt i 2030. 

Kriminalforsorgen har i løbet af 2023 udarbejdet en placeringsanalyse, der viser, at Viborg Kommune som udgangspunkt udgør en god geografisk placering for et nyt fængsel. Hvis Økonomi- og Erhvervsudvalget i Viborg beslutter at arbejde videre med planerne, vil der i løbet af foråret blandt andet blive udpeget mulige områder for placering.

Den endelige beslutning om, hvor fængslet skal placeres, er dog en politisk beslutning, som justitsministeren vil drøfte med aftalepartierne bag aftalen om kriminalforsorgens økonomi 2022-2025.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.