dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Forsinket sygehusbyggeri sprænger budgettet:
Nyt OUH overskrider budget med over halv milliard

KORT NYT17. DEC 2022 12.31

SYDDANMARK: Byggeriet af supersygehuset Nyt OUH i Odense, står til at blive 542,2 mio. kr. dyrere end budgetteret. Det skriver TV2 Fyn, der er kommet i besiddelse af et fortroligt bilag, hvor der sættes tal på den enorme budgetoverskridelse.

Afsløringen kommer få dage efter, det kom frem, at supersygehuset bliver forsinket for fjerde gang. Formand for Byggeri, indkøb og grøn omstillingsudvalget i Region Syddanmark Karsten Uno Petersen (S) har ansvaret for budgettet, men vil ikke uddybe, hvad der ligger bag overskridelsen.

- Det eneste, jeg kan sige, det er, at i den sidste aftale mellem regeringen og regionerne blev der skrevet ind, at regeringen vil se med venlige øjne på budgetoverskridelser, netop fordi vi står i en situation med krig, inflation og mangel på arbejdskraft og materialer, siger  Karsten Uno Petersen (S) til tv-stationen.

sfe

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.