dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Rapport afslører årsag til fyring af havnedirektør

Rapport afslører årsag til fyring af havnedirektør

En revisionsrapport om Hanstholm Havn kaster lys over, hvorfor havnedirektør Birgitte Juhl blev fyret

THISTED: Revisionsrapporten om Hanstholm Havn, som TV Midtvest har fået aktinsigt i, besvarer, hvorfor den tidligere havnedirektør, Birgitte Juhl, i tirsdags fik en fyreseddel af kommunalbestyrelsen i Thisted.

Rapporten viser, at havnen har betalt den tidligere bestyrelsesformand Poul Arne Jensen og hans firma PAJ Consult 244.000 kr. for konsulentbistand. Det er sket på trods af, at han i forvejen fik en løn på 149.000 kr. for at være bestyrelsesformand for havnen. Revisorerne konkluderer, at han dermed kan have fået dobbeltløn.

Samtidig har Poul Arne Jensen godkendt store bonusser til Birgitte Juhl. Bonusser på over 300.000 kr. om året. Dermed nåede hun op på en samlet løn på næsten to millioner kroner om året før skat.

I begge tilfælde er udbetalingerne ikke forelagt bestyrelsen, og kun Poul Arne Jensen og Birgitte Juhl kendte til aftalerne. Havnen er ejet af kommunen og dermed også skatteyderne.

Poul Arne Jensen, er en mand, der har en stribe bestyrelsesposter og også en direktørstilling på sit cv. I 12 år sad han som direktør for Dantherm i Skive. Han har også været direktør for Innovation MidtVest i tre år, og samtidig har han været bestyrelsesformand for Mercantec i Viborg, Viborg FF, Viborgegnens Erhvervsråd, Dansk Industri Skive-Viborg og EM Glasfiber. På nuværende tidspunkt sidder han som formand for flere mindre virksomheder, oplyser TV Midtvest.

Poul Arne Jensen blev formand for Hanstholm Havns bestyrelse i 2001. Han gik selv som formand i november 2013, men fungerede som formand frem til årsskiftet.

 

kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.