dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Ringkøbing-Skjern udarbejder klimaregnskab på 30 landbrug

KORT NYT30. JAN 2024 7.11

RINGKØBING-SKJERN: 30 landmænd er nu registreret i et partnerskab, der frem mod udgangen af 2025 skal lave klimaberegninger på deres gårde - og hjælpe med at begrænse de enkelte bedrifters klimapåvirkning, oplyser Ringkøbing-Skjern Kommune, der udover landbrug og kommune også tæller tre pengeinstitutter og landbrugsrådgivningen Vestjysk.

Det fremgik på et orienteringsmøde, at bankerne efterhånden kræver at se et klimaregnskab, før de giver nye lån til landmænd.

Frem til sommerferien skal Vestjysks to klima- og miljørådgivere lave klimaberegningerne i samarbejde med de enkelte landmænd ud fra data som mark- og gødningsplaner, foderplaner, årsrapporter. Når klimaberegningerne ligger klar i slutningen af juni, vil rådgiverne komme med konkrete anbefalinger til reduktioner i klimabelastningen.

ka

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.