dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi
Gravemaskiner åd sig i foråret igennem dele af jordbunkerne ved Gammel Århusvej mellem Aarhus og Randers. Men vejen er fortsat spærret, og der er tidligst udsigt til en genetablering i løbet af 2025. (Arkivfoto)
Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Vej, der blev begravet under jordskred, genåbner tidligst næste år

Formand for borgerforeningen i Ølst ærgrer sig over lange udsigter til genåbning af Gammel Århusvej.
24. SEP 2024 11.59

RANDERS: Den gamle landevej mellem Aarhus og Randers, der blev skadet ved jordskreddet hos Nordic Waste, bliver tidligst genetableret i 2025. Det oplyser Randers Kommune i et nyhedsbrev til borgerne i landsbyen Ølst.

Meldingen ærgrer formand for borgerforeningen i Ølst Jan Kristian Jensen.

- Det er vi naturligvis kede af, for vejen er for os den primære transportvej mellem Aarhus og Randers. Men realistisk set var vi klar over, at det ville tage tid at få den genåbnet, siger borgerformanden til Ritzau.

Tonsvis af jord begyndte i december sidste år at skride ned over vejen fra det nærliggende Nordic Waste. Jordskreddet havde kurs mod Alling Å og Ølst, og Gammel Århusvej blev begravet under et tykt lag jord. Vejen blev spærret og har været det lige siden.

I maj lykkedes det dog gravemaskiner at rydde dele af jordbunkerne til side og skabe en midlertidig arbejdsvej. Vejen forblev dog lukket for både biler og busser. Det betød også, at Midttrafik ikke længere kunne køre gennem landsbyen med rute 118 mellem Aarhus og Randers.

I smørhullet

Randers Kommune har forespurgt Midttrafik, om man ønsker at genoptage busdriften via den midlertidige grusvej. Det har Midttrafik dog ikke været interesseret i, da det blandt andet vil give en længere køretid, fremgår det af nyheden fra Randers Kommune.

- Det er klart, at vi fortsætter dialogen med Midttrafik, for vi har et fælles ønske om at få åbnet linje 118, så hurtigt som det kan lad sig gøre set i lyset af arbejdet på skadestedet. Og der er stadig en del arbejdskørsel og dermed også en sikkerhed, som skal være i orden, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt i nyhedsbrevet.

Her fremgår det også, at en genetablering af vejen forudsætter "en politisk behandling og midler til at lave vejen".

I borgerforeningen i Ølst ser Jan Kristian Jensen frem til, at vejen vil blive genetableret.

- En af grundene til, at folk har bosat sig i Ølst er netop, at byen ligger i smørhullet mellem Aarhus og Randers.

- Så er det selvfølgelig superirriterende, at vi ikke kan benytte vejen, siger han.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/vej-der-blev-begravet-under-jordskred-genaabner-tidligst-naeste-aar

GDPR