dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Vejle bruger en million på at undersøge ny festivalplads
Jelling Musikfestival er vokset, og pladsen på de eksisterende arealer er efterhånden trang.
Foto: Per Lange/Ritzau Scanpix

Vejle bruger en million på at undersøge ny festivalplads

Jelling Musikfestival har brug for mere plads, og det kan ifølge lokalmedie komme til at koste op mod 40 mio. kr.
9. APR 2024 15.50

VEJLE: Byrådet i Vejle har på sit seneste møde bevilget 1 mio. kr. til forundersøgelser af en ny, kommende festivalplads i Jelling.

En ny plads skal sikre Jelling Musikfestivals udviklingsmuligheder i fremtiden og forbedre de logiske og tekniske forhold, fremgår det af byrådsreferatet.

- Det fylder mere nu end tidligere at afvikle festivalen. Blandt andet fordi vi gør meget mere ud af at sortere affald. Desuden bruger vi plads på køreveje. Vi skal tænke 10 år frem, har festivaldirektør Line Mosfelt tidligere udtalt til mediet.

Planen er at flytte til et område nord for Herningvej og vest for Mangehøje i Jelling, hvor kommunen ejer 44 ha landbrugsjord. Der er brug for omkring 14 ha. yderligere til parkering. Det areal er lige nu privatejet.

Hvor meget det koster at etablere en festivalplads og camp inkl. adgangsveje, jordvolde, beplantning og forsyning, vil blive nærmere konkretiseret i forundersøgelserne, lyder det fra kommunen. Ifølge Vejle Amts Folkeblad kan en flytning trække en udgift på op mod 40 millioner kroner med sig. 

Avisen citerer således et anlægsoverslag fra oktober 2023, der viser en total udgift uden moms på 39,7 millioner kroner. Heraf 5,5 mio. til jordarbejde, anlæg af volde og tilskuerområder og 5 mio. til indretning af camp og parkering.

Foreningen Jelling Musikfestival har tilkendegivet at ville leje den skitserede eventplads af Vejle Kommune på en længerevarende lejekontrakt, der giver festivalen rådighed over pladsen hvert år i en periode fra april til juni, hvor festivalen afvikles. 

Det er planen, at den nye festivalplads skal tages i brug i 2028.

Musikfestivalen i Jelling har eksisteret siden 1989, afvikles hvert år sidste weekend i maj og er vokset til at være blandt de største danske festivaler.

dotn

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.