dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Aarhus lægger 300 hektar dyrket jord om til natur

KORT NYT1. MAR 2023 12.27

Kort Natur syd AARHUS: 300 hektar kommunal landbrugsjord syd for Aarhus skal omdannes til mere vild natur. Formålet er at skabe flere levesteder til en masse arter, der mangler plads og give aarhusianerne nye, bedre naturoplevelser. Projektet er blandt de største i Aarhus Kommune, når det kommer til arbejdet med at højne biodiversiteten, oplyser kommunen om indsatsen, som også vil beskytte drikkevandsressourcerne i området og give mindre CO2.

Der kommer blandt andet ny bynær natur på kommunal jord ved Vilhelmsborg, hvor man arbejder på en cirka 10 km lang, grøn, rekreativ kile mellem Beder, Malling og Mårslet. I fremtiden bliver der endnu mere grønt at se på og gå på opdagelse i, når de dyrkede marker forvandles til åbne naturområder og skov med stier på kryds og tværs.

Det er endnu ikke planlagt, hvordan naturen skal udvikles, og hvor stierne skal anlægges. Der er nemlig lagt op til en høj grad af borgerinddragelse i arbejdet med mere ny natur syd for Aarhus. Første skridt i arbejdet blev taget tirsdag, hvor forvaltningen opsagde forpagtningsaftalerne med de landmænd, som har lejet og dyrket jorden. Kommunen får overdraget jorden pr. 1. september 2023, og landmændene får selvfølgelig høsten med i år, selvom den skulle strække sig ind i september.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.