dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Anlægslov om Nyborg Slot-byggeri er sendt i høring
Med en ny anlægslov for renovering af Nyborg Slot i høring er der udsigt til vedtagelse af den inden årets udgang. (Arkivfoto)
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Anlægslov om Nyborg Slot-byggeri er sendt i høring

Anlægsloven for restaureringen af Nyborg Slot ventes behandlet i Folketinget i år: "Det kan ikke gå hurtigt nok med at få gang i maskinerne," lyder det fra kulturministeren.

NYBORG: Med finansiering af en kommende restaurering af Nyborg Slot i maj på plads er det næste store skridt nu taget med en ny anlægslov, der er sendt i høring frem til den 23. august, oplyser Kulturministeriet.

En samlet økonomisk ramme på 327,6 millioner kroner udgøres af A.P. Møller Fondens og Realdanias bidrag på hver 80 mio. kr., Nyborg Kommunes bidrag på 53,4 millioner kroner og statens på  114,2 millioner kroner.

Med høringsfristen overstået sidst i august forventes loven behandlet i Folketinget i år. Slots- og Kulturstyrelsen har også sendt en miljøkonsekvensrapport om anlægsprojektet i offentlig høring. Det er vurderingen i rapporten, at projektet ikke vil medføre nogen væsentlige negative påvirkninger af miljøet.

- Det kan ikke gå hurtigt nok med at få gang i maskinerne, så vi kan se et færdigrenoveret Nyborg Slot med en ny ringmur, højere tårn og en flot formidlingsbygning. Nu har vi fundet pengene, som har reddet projektet. Det glæder mig meget, at vi nu tager det næste vigtige spadestik, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M).

cwa

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.