DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger
Bygningskulturen i Højer får endnu et løft
Foto: Ulrik Pedersen, Realdania

Bygningskulturen i Højer får endnu et løft

Nu over 100 ansøgninger om at få hjælp til at forskønne Højer By som port til Tøndermarsken.
7. FEB 2021 14.22

TØNDER: Den filantropiske forening Realdania har givet tilsagn om en ekstra bevilling på seks mio. kr. til Højer Byfond. Den første bevilling lød på 21 mio. kr. for fire år siden.

Der har været rift om pengene i Højer Byfond. Siden fondens begyndelse – i år 2017 – er der kommet over 100 ansøgninger, og i sommeren 2020, stod det klart for bestyrelsen bag fonden, at hvis man fulgte indstillingerne i de indkomne ansøgninger, ville der reelt ikke være flere midler at dele ud af.

Bestyrelsen besluttede derfor at holde en bevillingspause for at gøre status og følge op på allerede modtagne ansøgninger. Med den nye bevilling kan der igen trykkes på startknappen.  

Det høje antal ansøgninger vidner om, at Højer Byfond er slået igennem i borgernes bevidsthed. Byfondens sekretariat oplevede hen over sommeren en fortsat stor interesse fra potentielle ansøgere. Både fra bygningsejere, der ikke tidligere har været i kontakt med byfonden, men også fra potentielle købere til ejendomme, der er til salg i byen.

Højer Byfond har til formål at skabe samspil mellem bygningsbevaring og de bymæssige forandringer i forbindelse med Tøndermarsk Initiativets investering i et massivt løft af Højer by som porten til Tøndermarsken.

Tøndermarsk Initiativet er et samarbejde mellem Realdania, A.P. Møller-fonden, Nordea-fonden og Tønder Kommune.  

ka