dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Furesø opfører første kommunale solcelleanlæg i ti år
Solcelleanlægget på Stavnsholtskolen i Farum vil producere mere energi, end skolen har brug for.
Foto: Co2Pro

Furesø opfører første kommunale solcelleanlæg i ti år

Anlægget på 1.968 kvadratmeter er opført på en skole i Farum.
2. JUL 2024 12.10

FURESØ: Furesø Kommune har netop indviet et 1.968 kvadratmeter stort solcelleanlæg på taget af Stavnsholtskolen i Farum. Solcelleanlægget er det første nye kommunale solcelleanlæg i Furesø Kommune i ti år. Det vil kunne levere energi til både Stavnsholtskolen og den nærliggende sportshal, hvor solcelleproduktionen svarer til omkring 155 pct. af elforbruget. 

- Vi har kæmpet os igennem al bureaukratiet ved at stifte et selvstændigt selskab til formålet. Dette nye selskab har gjort det muligt for os at tage et stort skridt mod CO2-neutralitet. Vi ønsker at dele vores erfaringer med andre kommuner og regioner for at lette processen og fremme bæredygtige initiativer, siger borgmester Ole Bondo Christensen (S) i en pressemeddelelse.

For at realisere projektet har Furesø Kommune oprettet et selvstændigt selskab, der har håndteret alle de nødvendige aftaler, herunder el-handelsaftaler, revisionsaftaler, administrationsaftaler og udarbejdelse af en forretningsplan. Dette baner vejen for en lettere og mere effektiv opsætning af solceller i kommuner og regioner landet over.

Anlægget er leveret af Co2Pro, som håber, at flere kommuner vil følge Furesøs eksempel og dermed få flere solcelle på kommunale tage.

"I modsætning til Farum har flere kommuner, herunder København og Halsnæs, valgt at afstå fra lignende initiativer på grund af komplekse regler og ugunstige økonomiske betingelser. Men Furesø Kommunes succes med solcelleanlægget på Stavnsholtskolen viser, at det er muligt at overvinde disse forhindringer og skabe en grønnere fremtid," lyder det i meddelelsen fra Co2Pro.

amp

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.