dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Haderslev skubber storstilet solcelleplan et år
Solcellepark ved Fårvang ved Silkeborg, der har en produktionskapacitet på 16 MWh, svarende til det årlige strømforbrug i cirka 2.500 husstande
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Haderslev skubber storstilet solcelleplan et år

Modstand i syv lokalområder forsinker en af landets største solcelle-satsninger
9. SEP 2021 13.00

HADERSLEV: Efter flere års tilløb til at opføre kæmpe solcelleanlæg, har byrådet i Haderslev besluttet at udskyde planerne i minimum et år, oplyser JydskeVestkysten. I alt var planen at etablere 1.153 hektar solcelleanlæg fordelt på syv områder. Det ville frem mod 2030 kunne dække hele kommunens el-forbrug. 

- Vi har nok haft lige vel travlt. Set i bakspejlet mener jeg, at vi nok har startet en lidt forkert proces erkender byrådsmedlem Bent Iversen (SF), som forklarer, at samlet kom der 156 høringssvar - hvor ingen er tilfredse med udpegningerne. 

En anden lokalpolitiker, der var med til at stemme for de oprindelige forslag om kæmpe solanlæg, er Henrik Rønnow (S), som nu er tilhænger af et forslag fra Svend Brandt (EL) om at undersøge muligheden for at placere solanlæg ved Flyvestation Skrydstrup.

Her har forsvaret i forvejen solpaneler, ligesom det flade areal gør det let at skærme solcellerne fra omgivelser med beplantning,

Ifølge en opgørelse fra TV2 Nord i april placerede Haderslev sig i den helt høje ende blandt de på det tidpunkt 64 kommuner, der er ved at planlægge solcelleanlæg på de største arealer i landet.

ka