dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Hanstholm Havn vil vende skuden
Foto: Claus Bonnerup, Polfoto

Hanstholm Havn vil vende skuden

Først blev havneudvidelsen sat i bero, men nu skal et udviklingsselskab sikre de omkring to milliarder kroner, som den planlagte udvidelse vil koste

THISTED: Det har været en turbulent tid for Hanstholm Havn, først blev havneudvidelseen sat i bero på grund af voldsom forskel på rådgiveres og tilbudsgiveres bud på byggeriet. Sidenhen blev Birgitte Juhl fyret som direktør, fordi hun betalte dobbeltløn til bestyrelsesformand Poul Arne Jensen. 

Nu skal et nyt udviklingsselskab skaffe kapital til udvidelsen, og en ny direktør skal føre visionerne ud i livet. 

- I udviklingsselskabet skal ansættes en udviklingsdirektør, der får til opgave at undersøge markedet for privat kapital. Vi finder det helt afgørende, at udvidelsen af havnen adskilles fra den daglige drift. Det sikrer vi gennem et udviklingsselskab, forklarer formand for havnens bestyrelse Martin Vestergaard, der oplyser, at udviklingsselskaber er en velkendt model i forbindelse med større projekter.

Den nye havnedirektør forventes at tiltræde primo 2015, efter at den tidligere havnedirektør blev bortvist fra jobbet i august. Samtidig har den nye bestyrelse for havnen fået til opgave at rydde op og få styr på tingene i Hanstholm Havn, der er en kommunal selvstyrehavn, ejet 100 pct. af Thisted Kommune.

- Det gør vi gennem to initiativer, nemlig ved at bringe forretningen i balance og ved at fastlægge en holdbar forretningsplan, siger Martin Vestergaard til Logistikmagasinet.

Modellen på plads i første kvartal 2015
Et pænt driftsresultat allerede i 2015, og en årlig vækst på minimum 10 pct. frem til 2018 er blandt de helt konkrete mål, som bestyrelsen for Hanstholm Havn har opstillet i en ny forretningsplan, der blev vedtaget på bestyrelsens møde den 1. december. Dermed er der opstillet benhårde krav om vækst til den nye havnedirektør, som man forventer snart tiltræder, skriver Logistikmagasinet.

Modellen for udviklingsselskabet forventes at være på plads i første kvartal 2015, mens partneren eller partnerne forventes fundet i løbet af 2015.

- Det er afgørende for os, at eksterne investorer kan bidrage med mere end blot kapital. Den bedste løsning sikres, hvis investorerne også kan tilføre viden til projektet og dermed koble investering og forretning sammen, siger Martin Vestergaard.

kil

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.