DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Hofor får lille påtale for at overtræde insider-regler

Energiselskabet nåede at gennemføre handler på engros-energimarkedet i en halv time, før vigtig intern viden blev offentliggjort.
23. DEC 2020 8.27

Forsyningstilsynet har givet Elproduktionsselskabet Hofor Energiproduktion A/S en påtale for at overtræde EU’s regler om insiderhandel, oplyser tilsynet.

Den konkrete overtrædelse skete den 11. november 2019 på det såkaldte intraday-marked for el. På trods af at insiderhandel er alvorligt, har Forsyningstilsynet dog i den konkrete sag vurderet, at en påtale er passende, idet omstændighederne ikke er tungtvejende nok til en politianmeldelse.

Tilsynet finder i afgørelsen, at Hofor har været i besiddelse af intern viden om et midlertidigt udfald af en af deres kraftværksblokke - uden at informere om det, som man skal efter reglerne.

Det skyldtes ifølge Hofor en menneskelig fejl, og selskabet nåede at gennemføre adskillige handler over en periode på cirka en halv time, inden det blev opmærksom på fejlen, hvorefter den interne viden straks blev offentliggjort til øvrige markedsdeltagere.

Forsyningstilsynets afgørelse kan findes her