DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Job

Krav om konfiskation af 190 mio. kr. i sag mod havbrug

Anklagemyndigheden har rejst tiltale i en stor miljøsag om havbrug med tiltale i samlet 31 forhold.

HEDENSTED: En 49-årig ejer af en havbrugsvirksomhed tiltales i en omfattende miljøsag, hvor der er krav om konfiskation af cirka 190 mio. kr. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Sydøstjyllands Politi har udsendt tirsdag morgen.

Sagen er mod den 49-årige ejer og hans havbrugsvirksomhed, der på gerningstidspunktet bestod af tre havbrug med produktion af fisk beliggende i og ud for Horsens Fjord.

Sagen handler overordnet om overskridelse af miljøgodkendelser og om miljøforurening forårsaget af havbrugene, oplyser politiet.

Det har efterforsket sagen siden december 2015, hvor den første anmeldelse om mistanke om overbrug på de to havbrug blev modtaget.

Fængselsstraf på tale

Siden er endnu en anmeldelse modtaget i juni 2018, og efter ransagninger og en omfattende efterforskning er der nu rejst tiltale i samlet 31 forhold.

Sydøstjyllands Politi mener, at virksomheden og ejeren har opnået en betydelig fortjeneste ved overtrædelsen af miljølovgivningen. I alt er fortjenesten beregnet til cirka 190 mio. kr., oplyser politiet, og der vil under straffesagen være krav om konfiskation af beløbet. 

Ejeren vil blive krævet idømt en bøde og fængselsstraf, og anklagemyndigheden vil kræve virksomheden idømt en bøde.

Sydøstjyllands Politi oplyser intet firmanavn, men sagen handler ifølge Horsens Folkeblad om Hjarnø Havbrug, som Danmarks Sportsfiskerforbund meldte til politiet i 2018, og som Hedensted Kommune i 2019 konkluderede havde overtrådt sin miljøgodkendelse. 

ka / Ritzau