DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Landmændene får ny formand

KORT NYT4. NOV 2020 15.55

De danske landmænd har netop valgt 40-årige Søren Søndergaard som deres nye formand. Han har indtil nu været næstformand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, formand for den store rådgivningsvirksomhed Sagro og regionsvalgt medlem af Primærbestyrelsen siden 2017.

Søren Søndergaard blev valgt uden modkandidat og afløser Martin Merrild, der forlader posten efter otte år som formand for Landbrug & Fødevarer. Han driver landbruget Baldershave ved Randbøl mellem Vejle og Billund, hvor han er femte generation på gården. 

- Vi står foran en tid, hvor kravene til vores omstillingsevne kun bliver større. Her er det min klare prioritet, at vi får ordentlige rammer til omstillingen økonomisk, tidsmæssigt og lovmæssigt. Jeg mener, vi i Landbrug & Fødevarer skal fortsætte med at række hånden frem til resten af samfundet og håbe, vi får en lige så fremstrakt hånd tilbage. Land og by hører sammen og kan ikke undvære hinanden i Danmark. Dansk landbrug søger dialogen og samarbejdet med resten af samfundet, men vi er klar til at sige fra hvis nødvendigt, siger Søren Søndergaard.

ibs