dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Thisted-borgmester i brev til Christiansborg:
Lokalbefolkning føler sig straffet for gæstfrihed for vindmølletestcenter

KORT NYT8. JUN 2024 9.50

THISTED: Der er ikke stor glæde hos Thisteds borgmester Niels Jørgen Pedersen (V), over at Testcenter Østerild er blevet valgt som destination for yderligere tre testpladser til vindmøller med en højde på op til 450 meter. I et brev til Folketingets Udvalg for Landdistrikter og Øer tilkendegiver han frustration over, at kommunens protester mod møllerne ikke er blevet hørt. Det samme gør sig gældende for kommunens ønsker om opførelse af en række grønne projekter bl.a. en havvindmøllepark i Hanstholm og CO2-lagring i på kraftvarmeværkerne i Thy. Det skriver Jyllands-Posten

"Forundringen stiger, i takt med at vi nu kan ende med sagtens at kunne bruges som stedet, hvor man hælder en gigantisk testplads for verdens allerstørste havvindmøller af – når nu andre ikke vil acceptere den. Det er vanskeligt at se som andet end udnyttelse af den lokalbefolkning, som rent faktisk, med få undtagelser, tog godt imod testcenterets version 1.0; men oplevelsen i lokalområdet er, at man nu bliver straffet for at have været imødekommende i første omgang", lyder det bl.a. i brevet fra Niels Jørgen Pedersen.

Thisted-borgmesterens kritik får bl.a. opbakning fra borgmestrene i Frederikshavn og Ringkøbing-Skjern. Også på Christiansborg er der lydhørhed. Formand for Udvalget for Landdistrikter og Øer, Susie Jessen fra Danmarksdemokraterne, har forståelse for Thisted-borgmesterens indsigelser. Som konsekvens har hun indkaldt Morten Dahlin (V), minister for byer og landdistrikter, i samråd. Morten Dahlin tilkendegiver overfor Jyllands-Posten, at naboerne til de kommende nye vindmøller i Østerild skal have passende kompensation.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.