DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Lolland-Falster har samlet naturoplevelser i en app

LOLLAND / GULDBORGSUND: I 2016 satte Lolland og Guldborgsund kommuner gang i projektet med appen "Naturlandet". Formålet var at give et overblik over de naturoplevelser Lolland-Falster byder på. Med støtte fra Nordea Fonden har projektet kunnet lade sig gøre, og der er blevet lavet en guide til området.

Med Naturlandet har kommunerne villet samle naturoplevelser, støtte op om et aktivt friluftsliv, gøre det lettere at finde nye ture i naturen og give turister et overblik over øerne. I Guldborgsund ses det, at mange af de nye shelters og teltpladser, der er bygget, er blevet brugt. Fra juni 2020 og året ud har 2.763 lokale og turister overnattet ved en af Naturlandets overnatningssteder. Af de danske gæster kom hele 41 pct. fra Hovedstaden.

Projektet er forlænget til 2022, og den sidste del af de 18 mio. kr., Nordea Fonden bevilligede, skal bruges til at bygge videre på de hidtidige tiltag. I 2020 blev der oprettet 19 nye shelterpladser, og det forventes at tilføjes med yderligere 40 i 2021. Der er også blevet brugt penge på infopunkter, der fortæller om området, og flere af disse vil komme til.

mh