dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
doi

Omegnskommuner med fælles henvendelse til regeringen

11 kommuner omkring København har samlet deres bud på, hvordan hovedstadsområdet forbliver attraktivt

11 kommuner omkring København er nøglen til at løse de kommende års udfordringer omkring hovedstaden.

Sådan lyder det i et nyt udspil, hvor kommunerne i fællesskab kommer med deres bud på, hvordan hovedstaden kan blive ved med at være attraktiv at bo, arbejde og leve i. Der skal blandt andet sættes ind på infrastrukturen, da tre ud af fire trafikanter dagligt pendler mellem kommunerne, lyder det.

Udspillet er en reaktion på regeringens kommende udspil om hovedstadens udvikling frem mod 2030, som har fire hovedudfordringer: vækst og viden, plads til flere borgere, effektiv og smart mobilitet samt et aktivt, attraktivt og grønt hovedstadsområde.

Disse fire udfordringer er kommunerne enige i, og de spiller selv hovedrollen i at løse dem, fremgår det. Derfor er det ifølge kommunerne vigtigt, at regeringens strategi ikke kun har fokus på København. 

- Der har hidtil været en meget unuanceret debat om, hvorvidt det er København eller provinsen, der skal prioriteres med investeringer og arbejdspladser. Regeringens strategi for hovedstaden er en kærkommen lejlighed til at gøre op med det. Hvis vi skal have en stærk og velfungerende hovedstad i fremtiden, må den tænkes større end kun Københavns Kommune, siger Steen Christiansen (S), borgmester i Albertslund.

Plads til dobbelt så mange som Lynetteholmen
Kommunerne fremhæver blandt andet også, at de allerede har byudvikling med plads til cirka 70.000 indbyggere på tegnebrættet og nævner, at den kommende Lynetteholmen nord for Refshaleøen til sammenligning får plads til at huse cirka 35.000 indbyggere. Om 50 år. 

- Hovedstadens udfordringer med at skaffe nye boliger kan ikke løses alene inde i København. Det store potentiale i de kommende år er i omegnskommunerne. Når det kommer til arbejdspladser og flere boliger, bliver det nødt til at være mere konkret end en ø, der ligger mere end 50 år ude i fremtiden, siger Høje-Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K).

ibs

Fakta om udspillet

  • Udspillet er et resultat af et tværpolitisk samarbejde mellem 11 kommuner i omegnen af København
  • De 11 borgmestre bag udspillet er: Steen Christiansen (S) fra Albertslund, Jesper Würtzen (S) fra Ballerup, Kent Max Magelund fra Brøndby (S), Trine Græse (S) fra Gladsaxe, John Engelhardt (V) fra Glostrup, Thomas Gyldal Petersen (S) fra Herlev, Helle Adelborg (S) fra Hvidovre, Michael Ziegler (K) fra Høje-Taastrup, Ole Bjørstorp (S) fra Ishøj, Erik Nielsen (S) fra Rødovre og Henrik Rasmussen (K) fra Vallensbæk
  • Udspillet er underskrevet af borgmestrene og sendt til erhvervs- og vækstministeren som indspark til regeringens kommende udspil om hovedstaden i år 2030

 

Fakta om omegnskommunerne

Der bor i dag 420.000 borgere i de 11 omegnskommuner, og der er 270.000 arbejdspladser. For de kommende 15 år er der planlagt byudvikling i omegnskommunerne, der giver plads til cirka 70.000 flere indbyggere.

Der er plads til at udvikle nye erhvervsområder, som kan skabe titusindvis af arbejdspladser. Alene langs den kommende letbane i Ring 3, ved Kildedal Station og Avedøre Holme II planlægges der for etablering af 52.000 nye arbejdspladser.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Tekniks artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Tekniks artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Teknik

Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.

https://www.dkteknikogmiljoe.dk/artikel/omegnskommuner-med-faelles-henvendelse-til-regeringen

GDPR