dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Parti vil opkalde vej i Aarhus efter Kurt Westergaard
I de sidste mange år af sit liv måtte Kurt Westergaard leve med livvagter, efter at hans tegning af profeten Muhammed i 2005 blev trykt i Jyllands-Posten. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Parti vil opkalde vej i Aarhus efter Kurt Westergaard

Danmarksdemokraterne vil hylde Muhammedtegner for at have stået forrest i kampen for ytringsfriheden.

AARHUS: Kurt Westergaards Muhammedtegninger var en manifestation af ytrings- og pressefrihed. Han har stået forrest i kampen for vores grundlovssikrede rettigheder. Og derfor skal han hyldes.

Sådan lyder det fra Danmarksdemokraternes byrådsmedlem i Aarhus Byråd, Jakob Søgaard Clausen. Han står bag forslaget om at opkalde en vej efter den nu afdøde karikaturtegner i Viby i Aarhus.

- Jeg har overvejet om nogen, ville blive provokeret af det. Men det skal ikke være styrende for, hvordan vi definerer vores historie i Danmark, siger han.

Han påpeger, at vi plejer at hylde historiske personligheder, og det hører Kurt Westergaard efter hans mening under.

Jyllans-Postens tidligere adresse

Satiretegneren Kurt Westergaard døde i sommeren 2021. Han blev 86 år gammel. I de sidste mange år af sit liv måtte Kurt Westergaard leve med livvagter, efter at hans tegning af profeten Muhammed i 2005 blev trykt i Jyllands-Posten og blev efterfulgt af Muhammedkrisen, som er en af de mest alvorlige udenrigspolitiske kriser, Danmark har oplevet.

Og det er heller ikke et helt tilfældigt sted, at Jakob Søgaard Clausen har foreslået Westergaard skal hyldes. Aarhus Byråd skal inden længe behandle en ny lokalplan for Jyllands-Postens tidligere grund på Grøndalsvej i Viby, og det er den del af vejen, han vil opkalde efter tegneren. Kurt Westergaard boede selv tæt på vejen.

Jakob Søgaard Clausen har været i kontakt med Westergaards enke, som er positivt stemt overfor forslaget, oplyser han.

/ritzau/ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.