dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Placeringen af nyt fængsel i Viborg på plads

Firehuse er valgt, bl.a. fordi arealet egner sig bedre end alternativet ved Møldrup, og fordi færre borgere berøres direkte.

VIBORG: Det kommende fængsel til 400 indsatte i Viborg Kommune kommer til at ligge i Firehuse mellem Karup og Frederiks. Det besluttede byrådet onsdag, da det uden afstemning fulgte den enstemminge indstilling fra økonomiudvalget, skriver TV Midtvest.

- Vi glæder os på hele kommunens vegne, lød det blandt andet fra Stine Damborg (K) på mødet.

To forslag til placering har været i høring, og ud over Firehuse var det ved Møldrup i den nordlige del af kommunen. For en placering i Firehuse talte bl.a., at færre naboer her bliver berørt, skriver kanalen.

Af byrådsindstillingen fremgår det, at placeringen ved Firehuse netop medfører mindre behov for opkøb af boliger - nemlig kun to inden for områdeafgrænsningen og ingen inden for 100 meter. Ved Møldrup ville fem boliger inden for afgrænsningen og yderligere seks uden for være blevet berørt.

Forvaltningens vurdering er også, at der er større fleksibilitet i placeringen ved Firehuse end ved Møldrup - bl.a. pga. arealernes størrelse og terrænforhold med et fladere landskab. En placering ved Møldrup ville tillige have været tættere på habitatnatur og beskyttet natur.

Endelig fremhæves i indstillingen, at der er et større arbejdskraftsopland ved Firehuse, hvilket hænger sammen med den kortere afstand til store byer. Fængslet skal bemandes af cirka 400 ansatte og ventes færdigt i 2030.

cwa

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.