dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
PtX-anlæg i Aabenraa skal også levere fjernvarme
E-metanolanlægget kommer til at være koblet direkte på Nordens største solpark i Kassø.
Foto: European Energy

PtX-anlæg i Aabenraa skal også levere fjernvarme

European Energy har indgået en aftale med Aabenraa Fjernvarme om at levere overskudsvarme fra sit kommende e-metanolanlæg ved Kassø
13. DEC 2022 12.56

Verdens største e-metanolanlæg kommer ikke blot til at være en god nyhed for den grønne omstilling ved at producere grønne brændstoffer. Det store PtX-anlæg vil også kunne levere grøn fjernvarme til i alt 3.300 husstande i Aabenraa Kommune. Det oplyser European Energy, der står bag PtX-anlægget, i en pressemeddelelse.

Selskabet har således indgået en aftale med Aabenraa Fjernvarme, som vil aftage overskudsvarmen fra det kommende e-metanolanlæg ved Kassø.

- Vi er meget glade for aftalen med Aabenraa Fjernvarme. Samarbejdet kan vise borgerne i Aabenraa Kommune, at der er lokale, grønne gevinster, når der kommer vedvarende energiprojekter i området. Samtidig vil samarbejdet komme til at give værdifuld viden til, hvordan vi får mest muligt ud af verdens største e-metanolanlæg, og dermed også hvordan man i praksis kan lave sektorkobling med andre fremtidige Power-to-X-projekter, fortæller Rene Alcaraz Frederiksen, Head of Project Economics & Optimization, Power-to-X, fra European Energy.

Stor solcellepark skal levere energien

E-metanolanlægget kommer til at være koblet direkte på Nordens største solpark i Kassø og kører derfor delvist på lokalt produceret grøn strøm. Placeringen af anlægget gør, at Aabenraa Fjernvarme kommer til at etablere en varmeledning ud til anlægget tæt på Kassø transformerstation.

European Energy forventer i løbet af få år, at der kan opsamles endnu mere overskudsvarme i takt med, at man får mere erfaring i driften.

Udover European Energy og Aabenraa Fjernvarme deltager også Aalborg Universitet og Syddansk Universitet i udviklingen af den nye fjernvarmeløsning.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.