dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Regioner og trafikselskaber sender første førerløse bus på offentlig vej

Førerløse busser er fremtiden, mener trafikministeren, efter at den første førerløse bus blev sluppet fri på offentlig vej onsdag.
16. SEP 2021 11.45

HOVEDSTADEN / SJÆLLAND: Onsdag trillede den første førerløse bus ud på offentlig vej. Således satte et samarbejde bestående af Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet og Movia en forsøgsordning med førerløse busser i gang på Slagelse Sygehus.

I forsøget skal to busser med plads til ti i hver fragte medarbejdere og patienter rundt mellem sygehusets afdelinger. 

Administrerende direktør i Movia, Dorthe Nøhr Pedersen siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at Movia vil fremme udviklingen af førerløs teknologi.

- Vi arbejder med at udvikle den kollektive transport, både når det gælder bæredygtighed og innovation. Derfor vil Movia gerne fremme og påvirke udviklingen af den førerløse teknologi, og busser er rigtig velegnede, fordi de kører i en fast rute.

On demand

Trafikminister Benny Engelbrecht, der var med til at indvie forsøget, er begejstret for mulighederne i førerløsebusser. 

- Fremtiden er førerløse busser på offentlig vej. På Slagelse Sygehus kan man bestille den førerløse bus on demand på alle tider af døgnet. Spændende projekt at følge, lyder det fra Benny Engelbrecht på Twitter.  

De førerløse busser kører i perioden september 2021 til juni 2022. Bussens rute har seks stoppesteder og kører op til 16 kilometer i timen.

Busserne i Slagelse er dog ikke Danmarks første førerløse bus. I Aalborg har man således tidligere haft en førerløs bus. Den kørte dog ikke på offentlig vej, men havde en fast rute på et lukket stisystem.

amp