dkmedier
dknyt
dkindkob
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Sådan skal ny støtte til Naturpark Lillebælt bruges
Middelfart Marina.
Foto: Naturpark Lillebælt

Sådan skal ny støtte til Naturpark Lillebælt bruges

Marina i Middelfart, museumsgård i Fredericia og udkigsplatform i Kolding.
16. NOV 2023 9.55

FREDERICIA / MIDDELFART / KOLDING: 29,3 mio. kr. er på vej til de tre kommuner i Naturpark Lillebælt. Det vil løfte steder som fx Kringsminde i Fredericia, Skamlingsbanken i Kolding og Middelfart Marina, så der kan komme flere bæredygtige besøg og flere investeringer i turisme, oplyser naturparken, der er Danmarks største.

Pengene kommer fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses pulje til udvikling af turismeområder, og hovedelementerne i tilsagnet på 29,3 mio. kr. fordeles således:

  • 5 mio. kr. til udvikling af Middelfart Marina til et multifunktionelt mødested og forbedret hotspot i Naturpark Lillebælt.
  • 5 mio. kr. til Museumsgaarden Kringsminde.
  • 5 mio. kr. til Skamlingsbanken, hvor der skal etableres en tidevandsbro “Havplatformen Verdens Ende” og en udkigsplatform “Trætoppen”, så hele Skamlingsbanken bindes sammen med Lillebælt.
  • 1,9 mio. kr. til flydende formidlingsplatform, som deles mellem de tre kommuner.
  • 3 mio. kr. til nye faciliteter som opholdssteder, bænke, toiletter fx ved Lillebæltsstien i Middelfart, Løverodde i Kolding og Snoghøjgård Parken i Fredericia.

Udover de 29,3 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, så lægger kommunerne og eksterne fonde ca. 66 mio. kr. i projektet.

ka

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.