DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Økonomi
DK Stillinger

Samsø kompenserer flyrejsen med træer

KORT NYT22. OKT 2020 15.18

SAMSØ: En ny klimaskov på Samsø skal se dagens lys, ved at rejsende kan købe kompensation for fly- eller bilrejsen i form af et træ gennem hjemmesiderne renflyrejse.dk og renbilrejse.dk. De skal blive til en klimaskov på Samsø. 

Kommunen stiller jorden til rådighed og kommer på sigt til at varetage området, der er 2,2 hektar stort og ifølge forskeres beregninger kommer til at binde 1.300 ton CO2 over 30 år. Skoven er planlagt efter lokale forhold, ønsker til rekreation og biodiversitet, og vil blive beplantet med knap 9.000 træer så som eg, lind, kirsebær, lærk, rødgran og Douglasgran.

- Skovrejsning er et vigtigt værktøj, når vi vil reducere klimagasudledningerne. Og når det samtidigt giver biodiversitet og rekreative oplevelser, flytter det flere politiske mål på én gang. Klimaskove er skrevet ind i kommunens Klimahandlingsplan 2020, og kommunalbestyrelsen har netop fordoblet arealet, hvor skovrejsning er ønsket på Samsø - så der kommer meget mere klimaskov på vores grønne ø, siger borgmester Marcel Meijer (S).

ibs